Kwaliteit van de partnerrelatie heeft een beschermende werking bij de ziekte van Alzheimer - Diesfeldt, Han F. A. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
Bespreking artikel: Norton,M.C., Piercy, K.W., Rabins, P.V., Green, R.C., Breitner, J.C.S., Østbye, T., Corcoran, C.,Welsh-Bohmer, K.A., Lyketsos, C.&Tschanz, J.T. (2009). Caregiverrecipient closeness and symptom progression in Alzheimer disease. The Cache County Dementia Progression Study. Journal of Gerontology: PSYCHOLOGICAL SCIENCES, 64B, 560-568.