Leeftijdsdiscriminatie in de Nederlandse wetenschap - Stroebe, W. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2011)
Volgens Albert Einstein zou “een wetenschapper, die zijn grootste contributie nog niet voor zijn dertigste verjaardag af heeft, het nooit doen”.1 Ook NWO-voorzitter Jos Engelen heeft het “idee” dat in de natuurkunde, zijn eigen vaakgebied, de jonge onderzoekers het baanbrekende werk verrichten.