Pam Kaspers. End-of-life care and preferences for (non) treatment decisions in older people during the last 3 months of life - van der Heide, Agnes; Overbeek, Anouk (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2014)
Review: Pam Kaspers beschrijft in haar proefschrift de resultaten van een onderzoek naar wensen rondom levenseindezorg en beslissingen omtrent het wel of niet ondergaan van medische behandelingen van ouderen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de rol van wilsverklaringen. Zij heeft voor haar onderzoek voornamelijk gebruik gemaakt van gegevens over overleden leden van het LASAouderencohort (Longitudinal Aging Study Amsterdam) en van een cohort van ouderen met een wilsverklaring. De resultaten van het onderzoek zijn beschreven in vijf hoofdstukken.