Signalementen 2009/1 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2009)
proefschriftenLoopstoornissen zijn de vroegste voorspellers van dementieInez Ramakers. Prodromal Alzheimer’s disease in subjects with Mild Cognitive Impairment. Predictive and diagnostic aspects, 143 p, ISBN 978 90 9023 226 3, Universiteit Maastricht, 25 september 2008.Zorgen voor je hoogbejaarde ouders is een ondankbare klusEva-Maria Merz. Caring for your loved ones? An attachment perspective on solidarity between generations, 176 p, ISBN 978 90 8659 236 4, Vrije Universiteit Amsterdam, 15 september 2008.Weg met staar én (lees)brilErik A. Hermans. Geometry, optics and mechanical modelling of the human lens during accommodation. Towards developing an accommodative intraocular lens, 229 p, ISBN 978 90 8659 228 9, Vrije Universiteit Amsterdam, 3 september 2008.Patiënten met een heupprothese moeten meer bewegenRobert Wagenmakers. Physical activity after Total Hip Arthroplasty, 144 p, ISBN 978 90 77113752, Rijksuniversiteit Groningen, 19 november 2008.De interactie tussen bloeddruk, hersendoorbloeding en cognitieve stoornissenJurgen Claassen. Cerebral hemodynamics in aging: the interplay between blood pressure, cerebral perfusion, and dementia, 236 p,ISBN 978 90 9023498 4, Radboud Universiteit Nijmegen, 25 november 2008.Diabetes 2 aanpakken met voedingsinterventieRalph Manders. Protein supplementation as a dietary strategy to improve glycemic control in type 2 diabetes, 160 p, ISBN 978 90 5278761 9, Universiteit Maastricht, 14 november 2008.oratieHoogleraar Peter de Jonge mag in Groningen en Tilburg het onderzoek naar de relatie tussen depressie en somatische ziekten leidenPeter de Jonge. Hart en/of ziel? Werkelijkheid en fictie in de relatie tussen volksziekten nummer 1 en 2 – depressie en hart- en vaatziekten.