Palliatieve zorg en de geneeskunde voor ouderen - Hertogh, C. M. P. M.; Ribbe, M. W. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2008)
"Concentrating on diagnosing the disease for which often little can be done, can lead to ignoring or underplayingsymptoms or disabilities for which often much can be done."Deze uitspraak van Mary Tinetti geeft treffend weer hoezeer geriatrie en palliatieve zorg eigenlijk onderling verwant zijn infocus en oriëntatie. Beide keren zich af van een louter ziektegericht medisch handelen en beide opteren in plaats daarvanvoor een brede benadering, waarin de patiënt met zijn of haar problemen, mogelijkheden en beperkingen, maar ook met zijnof haar waarden en relaties centraal staat.