Preventie van valincidenten bij thuiswonende ouderen: een kostenbesparende interventie? - Dejaeger, E.; Geeraerts, A.; Coussement, J.; Milisen, K. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2008)
Nationale en internationale cijfers tonen aan dat 1 op 3 thuiswonende 65-plussers en nagenoeg de helft van de 80-plussersminstens eenmaal per jaar valt. Bij ongeveer 40% van hen resulteert dit in een letsel. Ongeveer 10% van de valpartijenbij ouderen leidt tot ernstige letsels, waaronder heupfracturen (1-2%), andere fracturen (3-5%) en letsels van de weke delenen hoofdtrauma (5%).