Klinische presentatie van het chronisch subduraal hematoom bij ouderen - Jobse, I. C.; Feitsma, M. Th. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2011)
Een 87- jarige man werd opgenomen in verband met cognitieve stoornissen, hallucinaties en achteruitgang in mobiliteit. EenCT scan van de hersenen liet een bilateraal subduraal hematoom zien. Het hematoom is waarschijnlijk ontstaan na eenrecente val bij gebruik van acenocoumarol. Het chronisch subduraal hematoom (CSDH) is een frequent voorkomendeintracraniële bloeding op oudere leeftijd. Het ontstaat vaak na een gering trauma en kan zich met een grote verscheidenheidaan symptomen presenteren. Wanneer het zich presenteert met cognitieve achteruitgang en neuropsychiatrischeverschijnselen zoals hallucinaties, kan het onderscheid met andere aandoeningen zoals dementie of delier moeilijk zijn. Ditkan leiden tot vertraging van de diagnosestelling of onderdiagnosticering.