Signalementen 2018/4 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2018)
proefschriftenDementie voorkomen zou al op jonge leeftijd moeten startenMarlise van Eersel. The association of cognitive performance with vascular risk factors across adult life span, Rijksuniversiteit Groningen, 26 maart 2018, 160 p, ISBN 978 97 0340 459 2.De methode STA OP! vermindert probleemgedrag bij dementieMarjoleine Pieper. STA OP! Managing pain and challenging behaviour in nursing home residents with dementia, Vrije UniversiteitAmsterdam, 16 mei 2018, 216 p, ISBN 978 94 6233 883 8.Frontotemporale dementie is moeilijk te onderscheiden van een psychiatrische aandoeningFlora Gossink. Late onset behavioral changes. Differentiating between bvFTD and psychiatric disorders in clinical practice, VrijeUniversiteit Amsterdam, 20 april 2018, 263 p, ISBN 978 94 6295 899 9.Alzheimer verstoort ook de connectie tussen verschillende hersengebiedenMarjolein Engels. Neurophysiology of dementia. The resting-state of the art, Vrije Universiteit Amsterdam, 18 mei 2018, 232 p, ISBN978 94 6295 918 7.Nieuwe risicomarkers voor diabetes type 2Adela Brahimaj. Novel risk markers for type 2 diabetes. Inflammation, body fat and sexs hormones, Erasmus Universiteit Rotterdam,25 april 2018, 221 p, ISBN 978 94 6361 081 0.Farmacotherapie kan beter bij type 2 diabetes en chronische nierschadeKirsten Smits. Quality of prescribing in chronic kidney disease and type 2 diabetes, Rijksuniversiteit Groningen, 21 februari 2018, 269 p, ISBN 978 94 0340 333 5.Wat maakt het leven nog de moeite waard als je oud en afhankelijk bent?Peterjan van der Wal. Wat maakt het leven de moeite waard? Ouderen aan het woord die permanent van intensievezorg afhankelijk zijn, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, 24 april 2018, ISBN 978 90 2395 238 1, 272 p.