Pam Kaspers. End-of-life care and preferences for (non) treatment decisions in older people during the last 3 months of life - van der Heide, Agnes; Overbeek, Anouk (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2014)
Review:Pam Kaspers beschrijft in haar proefschrift deresultaten van een onderzoek naar wensenrondom levenseindezorg en beslissingenomtrent het wel of niet ondergaan van medischebehandelingen van ouderen. Bijzondereaandacht wordt besteed aan de rol vanwilsverklaringen. Zij heeft voor haar onderzoekvoornamelijk gebruik gemaakt van gegevensover overleden leden van het LASAouderencohort(Longitudinal Aging StudyAmsterdam) en van een cohort van ouderenmet een wilsverklaring. De resultaten van hetonderzoek zijn beschreven in vijfhoofdstukken.