Progressieve Supranucleaire Verlamming. Interventie middels acetylcholineesteraseremmer? - Nijboer, Harmke; Dautzenberg, Paul L. J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2009)
Progressive supranucleair verlamming (PSP) is een zeldzame, ernstige progressieve neurologische aandoening met complexe symptomatologie. Wij beschrijven een 3-tal casussen, die in de periode 2005-2008 zijn vervolgd. Ondanks de aanwezigheid van internationale criteria sinds 1996, zijn de diagnosestelling en behandeling nog steeds moeilijk. In deze drie casussen is gekozen voor rivastigmine; redenen daarvoor worden kort toegelicht. Onder het gebruik van rivastigmine zijn cognitieve stoornissen nauwelijks toegenomen. Meer onderzoek hiernaar lijkt aangewezen.